id Software nog onzeker over Wii U

Er zijn wat studio's die nu al zeker weten dat ze ook games gaan maken voor de Nintendo Wii U. Zo is er bijvoorbeeld ontwikkelaar Vigil, die Darksiders 2 naar Nintendo's nieuwe console zal brengen. Er zijn echter ook developers die nog geen besluit hebben genomen over hun toekomst met de Wii U. Zo'n studio is id Software.

Todd Hollenshead, voorzitter bij id, vertelde over zijn perspectief. "Ik heb er nog niet echt met John Carmack over gesproken, want het is zijn mening die telt. Als ik afga op wat Nintendo zegt, dan lijkt de Wii U interessant, maar we moeten nog maar afwachten hoe id Tech 5 erop draait en of het het goede publiek voor ons is om te bepalen of we gaan ontwikkelen voor het platform."

Over de game RAGE en een mogelijke verschijning daarvan op de Wii had Hollenshead het volgende te zeggen: "Met betrekking tot RAGE, ook al zal Nintendo dit waarschijnlijk niet willen horen, is id Tech 5 te veel voor de Wii. We gaan geen armzalige versie van RAGE voor de Wii doen. Wanneer je het speelt op de pc, PS3 of 360, dan krijg je alles. Alle media is hetzelfde. We hebben geen kreupele versie gemaakt, waarvan mensen wensen dat ze de game eigenlijk op een ander platform hadden kunnen spelen."