Cillessen in gesprek met Ajax

Ajax wil graag een opvolger voor de naar AS Roma vertrokken doelman Maarten Stekelenburg aantrekken. De Amsterdammers hebben hierbij het vizier gericht op N.E.C. Nijmegen-doelman Jasper Cillessen. De club van trainer Frank de Boer heeft volgens de Telegraaf zelfs al een eerste bod uitgebracht.

"We zijn druk aan het onderhandelen," zei de Boer. Cillessen moet volgens N.E.C. vier miljoen euro kosten, terwijl Ajax een lager bedrag met bonussen wil bieden. Mocht de vorig jaar doorgebroken goalie komen dan moet hij in Amsterdam de strijd aan gaan met de huidige eerste doelman Kenneth Vermeer.

De vader en zaakwaarnemer van de doelman, Ton Cillessen, bevestigt dat Ajax zich bij hem heeft gemeld. "Voordat clubs met elkaar in contact treden, wordt een speler informeel gevraagd hoe hij tegenover een overstap staat. Als die al negatief antwoordt, hebben onderhandelingen over de transfersom geen zin. Maar dat was bij Jasper niet het geval. Als jonge, talentvolle keeper wil hij zich ontwikkelen en bij Ajax zou hij die kans krijgen."

Cillessen senior wil nog niet op de zaken vooruit lopen. "Pas als we toestemming van N.E.C. krijgen, zullen we verder in gesprek gaan met Ajax. Gezien alle belangstelling en media-aandacht laten we ons bijstaan door een professional: Kees Ploegsma junior."