Koeman kan Ramsteijn wel bekoren

Kaj Ramsteijn keert aankomende vrijdag alweer terug bij Excelsior, de club waar hij vorig jaar op huurbasis speelde. De verdediger is nu in dienst van Feyenoord.

"Dat jaar bij Excelsior is belangrijk geweest, heeft me goed gedaan. Het was mijn opzet om stappen te maken en dat is gelukt. Mijn eerste jaar in de Eredivisie. Als je speelt in de Eredivisie, ontwikkel je je vanzelf. Sowieso was het een mooi jaar met mijn uitverkiezing voor Jong Oranje", aldus Ramsteijn op de site van zijn managementkantoor SEG.

De verdediger over zijn eerste indrukken van Feyenoord. "Het was door de trainerswissel een aparte voorbereiding. Ik heb redelijk wat minuten gemaakt, zeker als je afgelopen zondag nog meetelt. Dat is positief. Ook lekker om te spelen tegen een speciale tegenstander als Málaga. Ik kreeg onverwacht een kans door blessures van Bruno Martins Indi en Miquel Nelom", klinkt het uit de mond van Ramsteijn, die normaal niet als linksback speelt.

Ronald Koeman, de nieuwe trainer van Feyenoord, is iemand die Ramsteijn wel kan bekoren. "Er komt wel iemand binnen, dat merk je meteen. Hij is duidelijk en gedisciplineerd, ook duidelijk in de speelwijze die hij wil neerzetten. Ik heb natuurlijk ook wel eens beelden van hem gezien als voetballer. Hij is iemand van wie ik een hoop kan leren."