De Bakker boekt zege bij rentree

Thiemo de Bakker heeft zijn rentree op de tennisbaan opgeluisterd met een overwinning. De 22-jarige Westlander won in de eerste ronde van het challengertoernooi van Orbetello van Martin Fischer: 4-6, 6-3 en 6-4. In de volgende wacht de Kroaat Kristijan Mesaros.

Het was De Bakkers eerste wedstrijd sinds eind meí. Hij laste na Roland Garros een rustpauze in om te herstellen van fysiek ongemak.

De Bakker had in het begin duidelijk moeite om in zijn ritme te komen. Hij verloor zijn eerste servicegame op love. Hij plaatste bij 2-3 nog wel een break, maar omdat de Oostenrijker meteen terugbrak, ging de eerste set met 6-4 naar Fischer. In het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid. Ditmaal pakte De Bakker een snelle break. Die marge hield hij de gehele tweede set intact: 6-3.

Ook in de beslissende set brak de Westlander als eerste, bij 2-2. De Bakker slaagde er vervolgens niet in zijn servicegame te behouden, maar omdat zijn Oostenrijkse opponent dat ook niet kon, behield de voormalig nummer veertig van de wereld zijn voorsprong. Met een solide servicegame serveerde De Bakker de wedstrijd uit.