Willem Middelkoop verkoopt goudshop

Willem Middelkoop doet zijn goudshop AmsterdamGold van de hand. Hij verkoopt zijn belang van 51 procent aan Value8, het investeringsbedrijf van Peter Paul de Vries, de voormalig directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Value8 koopt in totaal 60 procent van de aandelen.

De overige 40 procent blijft in handen van de andere huidige eigenaar, Rolf van Zanten, een 24-jarige ondernemer die met zijn zilverbedrijf in maart dit jaar fuseerde met Middelkoops onderneming.

De oud-beurscommentator van RTL Z had de dagelijkse leiding van AmsterdamGold al eerder overgedragen. Middelkoop gaat zich nu concentreren op zijn beleggingsfonds Gold & Discovery Fund, dat belegt in edelmetaalmijnen.

De Vries zegt tegenover het FD: "De waarde van geld wordt ondermijnd. Tel daarbij de stijgende vraag in Azië, vooral China, en er is een reëel perspectief van verdere waardestijging van edelmetalen. AmsterdamGold zal van die trend kunnen profiteren." Naar verwachting zal het goudbedrijf dit jaar een omzet behalen van 70 miljoen euro.