Familie gezin Hoofddorp woest op burgemeester

De familie van het gezin uit Hoofddorp dat maandagnacht omkwam bij een woningbrand is woedend op burgemeester Theo Weterings van de gemeente Haarlemmermeer. Die zei volgens de familie dinsdag ten onrechte dat de brand door een van de familieleden is gesticht.

"De politie heeft ons verzekerd dat die conclusie absoluut nog niet getrokken mag worden", zegt een neef van het Iraaks-Russische gezin donderdag in De Telegraaf. De familie gaat een officiële klacht indienden tegen de burgemeester. "Wij laten het hier niet bij zitten."

Het Openbaar Ministerie zegt in een reactie dat wat de burgemeester heeft verklaard 'voor zijn eigen rekening' is. "Na anderhalve dag onderzoek zijn geen conclusies te trekken, zeker niet in zulke gevoelige zaken", stelt een persofficier.

Volgens de familie heeft Weterings 'door onjuiste informatie te verstrekken wilde speculaties en onjuiste verhalen in de media gevoed'. "Zeer pijnlijk en onverteerbaar voor ons als nabestaanden", aldus de familie.

Het gezin bestond uit een 43-jarige Irakese man, zijn 35-jarige vrouw en hun drie kinderen: twee meisjes en een jongen in de leeftijd van 11, 9, en 7 jaar oud.