Vertonghen: "Heb geen reden om weg te gaan"

Zoals het er nu uitziet, denkt Jan Vertonghen nog een jaar bij Ajax te spelen. Dat de Amsterdammers dit seizoen Champions League spelen, is daarbij een belangrijke factor.

"Ik heb geen redenen om weg te gaan", zegt Vertonghen op de clubwebsite over zijn toekomst bij Ajax. "Volgend jaar, dat is weer een seizoen verder, maar zoals het er nu naar uitziet, zit ik gewoon nog gezellig een jaartje in Amsterdam." Dat heeft volgens de Belg vooral te maken met het spelen van de Champions League.

"Ik wilde sowieso Champions League spelen en dat kan nu bij Ajax. We hebben een fantastische groep, de sfeer is perfect. Dat zijn de dingen die bij twijfel de doorslag geven om te blijven", vertelt hij. "Tot er iets anders komt is mijn hele visie gericht op dit seizoen bij Ajax - op het spelen in de Champions League en om opnieuw kampioen te worden."

Het kampioenschap heeft grote indruk op Vertonghen gemaakt. "Ik heb veel aan 15 mei terug gedacht. Ik heb de eerste drie weken alleen maar filmpjes op internet teruggekeken. Dan beleef je alles weer opnieuw. Ik heb de beelden wel honderd keer gedraaid. Het blijft het mooiste moment uit mijn carrière."