[Unicef] Huta Galung: "Mijn winst goed voor toernooi"

Jesse Huta Galung was vandaagg de eerste Nederlander die in actie kwam tijdens de Unicef Open. Na een makkelijke eerste set liet de nummer 116 van de wereld zijn Duitse tegenstander Julian Reister terugkomen in de wedstrijd.

In de derde set viel het kwartje uiteindelijk toch de kant van een opgeluchte Huta Galung op. "Ik heb twee keer meegedaan en twee keer moest ik tegen David Ferrer. Dit is leuker en ook goed voor het toernooi, denk ik."

De Nederlander begon sterk aan de wedstrijd en rondde de eerste set snel af. "Dan weet je dat je in de tweede ook snel een break moet pakken, want anders wordt het lastig. Dan krijgt hij meer vertrouwen." In de derde set duurde het lang, maar in de slotfase kreeg Huta Galung weer grip op Reisters opslag. "Als ik in de rally kwam, had ik meestal het initiatief, dus ik wist dat ik kansen zou krijgen."

Huta Galung staat momenteel 116e op de wereldranglijst en stijgt nauwelijks. "Vorig jaar had ik een goed jaar, nu gaat het gewoon heel constant. Sommige wedstrijden moeten meer mijn kant opvallen." Op de top honderd staart de in het Limburgse Heel wonende tennisser zich niet blind. "Dat verandert niet zo veel. Mijn doel is om gewoon direct tot ATP-toernooien te worden toegelaten."

Vorig jaar kwalificeerde Huta Galung zich nog voor Wimbledon, maar dit jaar koos hij voor een wildcard op het gras in Rosmalen. "Dat is altijd een lastige keuze. Ik heb gewoon naar de punten gekeken. Als ik hier twee wedstrijden win, haal ik meer punten dan als ik me daar kwalificeer." Voor die tweede zege moet hij de Belg Xavier Malisse verslaan. "Dat is wel een goede grasspeler, maar als ik goed speel, kan ik het hem moeilijk maken."