Roland Emmerich verfilmt game Asteroids

Filmregisseur Roland Emmerich is benaderd om een film te maken over het oeroude computerspel Asteroids. Dat schrijft het Amerikaanse New York Magazine. Emmerich is vooral bekend van spektakelfilms als Godzilla, 10,000 BC en The Day After Tomorrow.

In de game Asteroids moet de speler met zijn ruimteschip planetoïden die op zijn scherm verschijnen kapotschieten. In de film wonen de restanten van het mensenras al generaties lang met aliens op afgelegen kolonies in een planetoïdengordel.

De mensen zijn gehersenspoeld zodat ze geloven dat hun buitenaardse medekolonisten hen van een ramp hebben gered die de aarde heeft vernietigd. Dan komen ze erachter dat de aliens de aarde hebben vernietigd en dezelfde plannen hebben met hun menselijke gevangenen.

In 2009 maakte Emmerich nog de apocalyptische film 2012 en hij produceert momenteel 2016: Das Ende der Nacht. Hij had even een pauze genomen van het regisseren van rampenfilms. Zo rondde hij onlangs de politieke thriller Anonymous af. Hierin zou blijken dat de werken van William Shakespeare niet door hem maar door zijn vriend Edward de Vere zijn geschreven. Met Asteroids lijkt Emmerich terug te keren met het voor hem geijkte rampenfilmgenre.


Roland Emmerich verfilmt game Asteroids (Foto: Novum)