Afellay: ''Wedstrijd met twee gezichten''

Ibrahim Afellay gaf na afloop van Brazilië-Nederland (0-0) aan vermoeid te zijn. Hij noemde het oefenduel ''een wedstrijd met twee gezichten''.

''Ik denk dat we een goede eerste helft op de mat hebben gelegd, met een aantal goede mogelijkheden'', zei Afellay na afloop tegen de NOS. De middenvelder was net als de andere spelers vermoeid en had het erg warm gehad.

''Het was eigenlijk een wedstrijd met twee gezichten; in de tweede helft hadden zij wat meer kansen, omdat wij vrij slordig waren in balbezit. Maar al met al is 0-0 tegen Brazilië niet slecht'', aldus Afellay over de uitslag die ook zomaar anders had kunnen zijn.

Nederland speelde in de tweede helft, mede door vermoeidheid, slordig. Dat lag volgens Afellay niet zo zeer aan de kracht van de Brazilianen. ''Als je de bal simpel verliest dan heeft dat weinig met de tegenstander te maken.'' Waar die slordigheid wel mee te maken had kon Afellay niet zeggen. ''Dat moet je aan de spelers individueel vragen. Ik kan niet voor anderen gaan antwoorden'', besloot de Barcelona-speler.