Gladbach handhaaft zich in Bundesliga

Borussia Mönchengladbach speelt ook volgend seizoen in de Bundesliga. De nummer zestien van deze jaargang speelde woensdag met 1-1 gelijk bij VfL Bochum. De ploeg van de Nederlandse verdediger Roel Brouwers had afgelopen weekeinde het eerste duel tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga al met 1-0 gewonnen.

Bochum had in de openingsfase van het matige duel de beter kansen. De openingstreffer na 24 minuten kwam desondanks uit het niets vallen. De Noorse verdediger Havard Nordtveit hielp de thuisploeg met een eigen doelpunt. Daarmee was de achterstand uit het eerste duel weggewerkt.

Na de tegenvaller nam Gladbach langzaam de regie in de wedstrijd in handen. Voor rust was er al een kopbal van Mohamadou Idrissou die op de lat uiteenspatte. Na de thee tikte Marco Reus een bal binnen nadat Idrissou al dichtbij was, maar de aanvaller stond buitenspel.

In de 73e minuut besliste Reus de tweestrijd alsnog. Nu werd hij weggestuurd door Igor de Camargo na een dubbele een-twee. Reus schoof de bal na de voorzet van de Braziliaanse Belg onberispelijk in de korte hoek.