[RG] Schoorel: "Fans gaven me vleugels"

Thomas Schoorel bereikte maandag de tweede ronde op Roland Garros ten koste van de Argentijn Maximo Gonzalez. Na afloop was de geboren Amsterdammer lovend over de grote groep Nederlandse fans die hem langs de lijn steunden. "Dat was echt super. Ik heb nog nooit voor zo veel fans gespeeld. Ik moest er af en toe wel even op letten dat ik er niet te veel in meeging. Maar dit gaf me wel vleugels. Ik heb genoten."

In de eerste set ging Schoorel door zijn rug en moest noodgedwongen verzorging ondergaan. "Gelukkig hielpen de behandeling van de fysiotherapeut en de pillen heel snel. Ik heb hele mooie punten gemaakt. Al vroeg ik me soms wel af hoe het mogelijk was", aldus de 2.02 meter lange tennisser.

Na zijn overwinning hoefde Schoorel geen traan te laten, iets dat hij wel deed nadat hij door de kwalificaties van het prestigieuze Franse tennistoernooi kwam. "Dat was voor mij toch emotioneler. Maar dit is ook ontzettend mooi. Hier doe je het allemaal voor, maar ik wil nog verder met winnen. Ook tegen Stanislas Wawrinka ga ik proberen het zo goed mogelijk te doen."