[RG] Haase doet definitief mee

Robin Haase doet definitief mee aan Roland Garros. Aanvankelijk was de deelname van onze landgenoot nog onzeker, omdat hij afgelopen donderdag een blessure aan zijn enkel opliep. Dit gebeurde tijdens het tennistoernooi van Nice.

Haase hield gisteren, na afloop van de training op de banen van Parijs, nog een slag om de arm. Vandaag kon hij tijdens de training echter voluit spelen tegen de Columbiaan Santiago Giraldo, waarna de Nederlander zijn beslissing nam.

"Ik ga spelen," was de duidelijke taal van Haase. "Ik heb na gisteren geen reactie gehad. Ik ben nog wel een beetje voorzichtig, maar in de rally ging ik voor de bal. Ik ben tevreden."

Toch hoeft Haase nog niet direct in actie te komen. De eerste wedstrijd voor onze landgenoot staat pas voor dinsdag gepland. "Het is lekker om nog een dagje rust te hebben. De enkel kan dan nog wat stabieler worden. Ik ga maandag nog twee keer trainen en dan moet ik er klaar voor zijn," aldus de tennisser, die het in de eerste ronde van Roland Garros tegen de Spanjaard Daniel Gimeno-Traver moet opnemen.