Ritzege Sagan in Tour of California

Peter Sagan heeft de vierde rit van de Tour of California gewonnen. De Sloveen van Liquigas was de sterkste in de massasprint. De tweede plaats was voor Leigh Howard, terwijl Ben Swift derde werd. Chris Horner blijft leider.

De rit van 210 kilometer werd gekenmerkt door een lange vlucht van tien man, waarbij onder andere Maarten Tjallingii en Freire zaten. Freire raakte uiteindelijk voorop met Stefan Denifl. De laatst genoemde moest lossen na een lekke band, waardoor de Spanjaard 18 kilometer voor het eind alleen op kop kwam te zitten.

Lang leek het erop dat hij het zou halen, totdat HTC-Highroad zich op kop van het peloton zette. De voorsprong slonk toen zienderogen en de drievoudige wereldkampioen werd dan ook op twee kilometer van de streep ingelopen. Op dat moment probeerde Lars Boom een gat te slaan, maar dat mislukte.

Het liep uit op een sprint, waarin Howard de beste papieren te hebben, maar die kwam te vroeg op kop. Vlak voor de streep ging Sagan hem voorbij en pakte daarmee de ritzege. Beste Nederlander was Coen Vermeltfoort op de zevende plaats.