[PL darts] Van Barneveld eindigt als vierde

Na de verloren halve finale, heeft Raymond van Barneveld ook de strijd om de derde plek van de Premier League Darts 2011 niet weten te winnen. Phil Taylor was in de Wembley Arena uiteindelijk met 8-6 te sterk. Later vanavond spelen Adrian Lewis en Gary Anderson de eindstrijd.

In de partij om de derde plaats wist Van Barneveld de eerste leg, die hij zelf begon, te behouden. Bij een stand van 2-1 wist Barney de eerste break van de partij op het bord te krijgen. Zodoende nam onze landgenoot een voorsprong van 3-1. Taylor wist in de vijfde leg, waarin hij tweemaal 180 gooide, direct weer terug te breaken en bracht daarmee de tot dusver tegenvallende partij wat tot leven. In de zesde leg wist Barney opnieuw Taylor te breaken en zodoende ging onze landgenoot met een 4-2 voorsprong de pauze in.

Taylor brak na de pauze direct weer terug en kwam terug tot 4-3. The Power behield vervolgens ook zijn eigen leg en trok de stand gelijk naar 4-4. Ook Van Barneveld won zijn eigen leg en pakte weer een voorsprong van 5-4. Onze landgenoot bleef vervolgens sterk gooien en brak Taylor opnieuw; 6-4. Toch herpakte de Engelsman, die zijn titel zal afstaan aan Lewis of Anderson, zich weer en brak Barney weer terug en kwam daardoor terug tot 6-5.

In de twaalfde set misten beide darters, de nummers één en twee uit de groepsfase, een hoop dubbels en dit resulteerde in een hoop gefluit vanuit het publiek. Taylor wist uiteindelijk via dubbel-twee de twaalfde set naar zich toe te trekken en daardoor op 6-6 te komen. In de dertiende leg wist Taylor weer zijn Nederlandse opponent te breaken en daardoor had de Engelsman nog één leg nodig om de partij te winnen. Hij wist deze leg te behouden en won daardoor met 8-6 van Van Barneveld. Taylor  wint met zijn derde plek een bedrag van 50.000 pond. Barney ontvangt 40.000 pond met zijn vierde plaats.