Uitslagen play-offs promotie/degradatie (19/05/2011) I

FC Den Bosch heeft in de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie gelijk gespeeld tegen Excelsior (3-3), dat afgelopen seizoen in de Eredivisie speelde. VVV-Venlo sleepte in de slotfase van het duel tegen FC Volendam de zege binnen (2-1).

FC Den Bosch heeft een vrijwel zekere zege tegen Excelsior in de tweede helft uit handen gegeven. De Bossche formatie kwam in de eerste helft op voorsprong via een treffer van Paco van Moorsel. Nog voor de pauze trok Roland Bergkamp de stand weer gelijk.

Na de pauze zette FC Den Bosch aan en trof in het tijdsbestek van drie minuten twee keer doel. Eerst was het Jorden Peters, waarna Paco van Moorsel zijn tweede treffer van de avond liet aantekenen. In de slotfase van de wedstrijd boog Tim Vincken de score eigenhandig om. In de 83e minuut tekende hij voor de aansluitingstreffer, waarna hij amper een minuut later weer raak schoot. De wedstrijd in Rotterdam moet dus de definitieve beslissing gaan brengen.

VVV-Venlo, dat in het afgelopen seizoen in de Eredivisie speelde, deed tegen FC Volendam wel wat het moest doen, namelijk winnen. Toch leek ook deze wedstrijd lange tijd op een gelijkspel uit te draaien. Uiteindelijk was het Ahmed Musa, die de zege voor de Limburgers in de wacht sleepte.

In de slotfase van de eerste helft kwam VVV-Venlo via Robert Cullen op voorsprong. Twintig minuten voor tijd maakte Melvin Platje, die in de vorige ronde van de play-offs ook tot scoren kwam, de gelijkmaker. Dit mocht uiteindelijk niet baten voor de ploeg uit het Palingdorp, aangezien Musa de beslissende treffer in de 89e minuut wist te maken.