Van Persie: "Spelers delen frustratie fans"

Robin van Persie zegt de frustraties van de Arsenal-supporters te begrijpen. Ondanks de vele kansen die de club dit seizoen heeft gehad, pakt het weer geen prijs.

Arsenal stond in februari in de Carling Cup-finale tegen Birmingham City en was lang in de race voor de landstitel, maar slaagde er opnieuw niet in het karwei af te maken. "Ik kan de reactie van de fans begrijpen, want ik voel mij één van hen en weet dat ze enorm gefrustreerd zijn", zegt Van Persie in The Sun. "De spelers delen die frustratie, maar we geven alles."

Persoonlijk kende de Nederlander een prima seizoen met zeventien competitietreffers, maar de tegenvallende resultaten van zijn ploeg overschaduwden dat, meent hij. "Het was zeker mijn beste seizoen wat betreft het scoren van doelpunten, maar ik heb net als de ploeg veel 'ups and downs' gehad."

"Het absolute hoogtepunt van het seizoen was dat we van FC Barcelona wonnen in Londen. Zij spelen vier of vijf topwedstrijden op een rij en krijgen dan één wedstrijd waarin ze niet goed spelen, maar ook die winnen ze. Dan kun je zeggen dat je een ontzettend sterk team bent. Wij moeten dat bij Arsenal ook bereiken", aldus Van Persie.