Maradona bekritiseert opvolger Batista

Diego Maradona heeft hard uitgehaald naar zijn opvolger bij het Argentijnse elftal Sergio Batista. De voormalig bondscoach liet op de Argentijnse televisie weten niet te begrijpen dat Batista Carlos Tévez heeft gepasseerd voor de Copa America. "Hij moest dronken of stoned zijn om Tévez niet op te roepen", scandeerde Maradona.

Batista vond het niet nodig om de spits van Manchester City op te roepen voor het toernooi dat Argentinië in juli organiseert. De bondscoach heeft al de beschikking over Lionel Messi en Gonzalo Higuain. "Iedereen heeft zijn eigen stijl, maar ik zou nooit met Messi in de spits spelen", benadrukte Maradona, die deze week een contract tekende als trainer van Al Wasl uit de Verenigde Arabische Emiraten.

De wereldvoetballer van 1986 haalde met Argentinië op het afgelopen WK de kwartfinale, waarin Duitsland met 4-0 veel te sterk was. Maradona is blijkbaar niet te spreken over het beleid van Batista. "Het is een zooitje bij het Argentijnse team en niemand uit kritiek. We hebben duizend stappen achteruit gezet. Ik schaam mij daarvoor, omdat we werden gerespecteerd als nationaal team. Dat wordt nu allemaal weggegooid."