De vrienden van Ezio in Assassins Creed: Revelations

Game Informer heeft zoals altijd weer wat exclusieve informatie op de kop weten te tikken, en dit keer is dat over Assassins Creed: Revelations. Het gaat vooral over de andere mensen die Ezio Auditore da Firenze in zijn latere levensjaren tegenkomt. We weten al dat Ezio herinneringen van Altaïr kan herleven.

Ezio is in zijn latere jaren op zoek naar een doel in zijn leven. Het grootste gedeelte heeft hij namelijk besteed aan wraak en moorden. Nu dat achter de rug is vraagt hij zich af wat hij nu moet ondernemen, en wendt zich tot Altaïr voor antwoorden. Tijdens zijn zoektocht komt hij Sofia Sorto tegen, een vrouw uit Venetië, wat al gauw meer dan vriendschap wordt. Ezio worstelt met het idee om haar te vertellen over zijn verleden en zijn banden met de Assassijnen.

Manuel Palaeologos zou de keizer van het Byzantijnse Rijk zijn, ware het niet dat het Ottomaanse rijk veel machtiger werd in korte tijd. Deze rijke edelman zou banden hebben met de Tempeliers, maar daarnaast nog steeds loyaal zijn aan het Byzantijnse volk. Hiermee wordt gesuggereerd dat Ezio moeite moet doen om te achterhalen of hij Tempelier is.

Prins Suleiman is de leider van het Ottomaanse Rijk. Ezio komt hem echter tegen wanneer hij 17 jaar is, negen jaar voordat hij de troon bestijgt. De jonge prins zit midden in een familievete, waar gestreden wordt om de troon. Hij leert veel van Ezio, die opvallend goede leiderschapscapaciteiten heeft en een evenzo opmerkelijke filosofie over het leven.

Uiteindelijk hebben we Yusuf Tazim, een meester-assassijn uit Constantinopel (Istanboel). Hoewel Ezio een hogere rang heeft binnen de orde zijn de twee goede vrienden en rivalen van elkaar. Zo leert hij van Tazim hoe hij de karakteristieke hookblade kan gebruiken.

Assassins Creed