Assassin's Creed en Splinter Cell worden verfilmd

De actiegameserie Assassin's Creed, tactische gameserie Ghost Recon en de sluipserie Splinter Cell worden tot film gemaakt. Het in januari opgerichte Ubisoft Motion Pictures wil de films in 3D op de markt brengen. Volgens filmwebsite Variety moeten de drie scripts tegen het eind van dit jaar afgerond zijn.

Game-uitgever Ubisoft wil de rechten voor de films in eigen hand houden, maar is volgens de filmwebsite wel bereid samen te werken met bedrijven uit de filmindustrie. Sinds de oprichting in januari heeft de filmtak samen met producers van de games bepaald wat de belangrijkste elementen van de games zijn die in de films moeten terugkeren.

Sinds het debuut Assassin's Creed in 2007 zijn er ruim 28 miljoen exemplaren in deze spelserie verkocht. Assassin's Creed, Splinter Cell, 22 miljoen exemplaren, en Ghost Recon, 17 miljoen, zijn de populairste spellenreeksen van de game-uitgever.

Ubisoft Motion Pictures werkt tevens aan een animatieserie gebaseerd op de Raving Rabbids-spellen voor de Wii. De animatieserie bestaat uit 78 komische afleveringen van zeven minuten. Het bedrijf onderhandelt met televisiezenders over het uitzenden van de animatiefilmpjes.


Assassin's Creed en Splinter Cell worden verfilmd