Djokovic nu al zeker van ATP Tour Finals

Novak Djokovic is nu al zeker van een plaats in de ATP World Tour Finals, het toernooi waarmee de beste acht tennissers van de wereld in november het seizoen afsluiten. De Serviër verloor dit jaar nog geen enkele partij en verzamelde in totaal 6975 punten. Daarmee kan een ticket voor het toernooi in Londen hem nu al niet meer ontgaan.

Het kwam de afgelopen twintig jaar pas één keer eerder voor dat een tennisser voor het begin van Roland Garros al zeker was van deelname aan de Tour Finals. Rafael Nadal leverde die prestatie in 2009. Het toetje van het tennisseizoen wordt van 20 tot en met 27 november gespeeld in de O2 Arena in Londen.

Voor Djokovic is het de vijfde keer op rij dat hij aan de ATP World Tour Finals mag meedoen. De 24-jarige tennisser won het toernooi in 2008 en reikte vorig jaar tot de halve finale, waarin hij verloor van Roger Federer. Daarna won de Serviër die op Roland Garros Nadal van de eerste plaats van de wereldranglijst kan verdringen, 39 wedstrijden op rij.

Djokovic nu al zeker van ATP Tour Finals (Foto: Novum)