Djokovic bedreigt leidende positie Nadal

Novak Djokovic is Rafael Nadal met rasse schreden genaderd op de nieuwe wereldranglijst. Djokovic, die dit jaar ongeslagen is, won gisteren het Masters-toernooi van Rome door de Spaanse nummer één van de wereld in de finale te verslaan. Nadal moet vanaf zondag, als Roland Garros begint, veel punten verdedigen.

De Spanjaard was vorig jaar de sterkste in Parijs. Djokovic bleef toen in de kwartfinale steken. Als Djokovic de finale haalt in Parijs neemt hij de koppositie op de wereldranglijst over.

Robin Haase zakte een plaats, maar is op de 59e positie nog altijd de beste Nederlandse tennisser. Thiemo de Bakker maakte weer een kleine sprong. De Westlander steeg drie plekken en is nu 71e van de wereld. Thomas Schoorel klom een plaats en staat nu op 110e positie. Jesse Huta Galung bevindt zich nog net bij de 120 beste tennissers van de wereld en is 119e.

Arantxa Rus behaalde de finale van het ITF-toernooi in Saint-Gaudens en steeg daardoor acht plaatsen. De Monsterse is nu 114e van de wereld. Michaëlla Krajicek zakte een plaats en is terug te vinden op de 154e positie.

In de top van het klassement is Maria Sharapova Samantha Stosur gepasseerd. De Russin versloeg Stosur in de finale van het toernooi in Rome. Sharapova staat nu op de zevende positie. Caroline Wozniacki blijft de nummer één van de wereld.