Gameverkoop Sega in verval

Ondanks 2,1 miljoen verkochte exemplaren van het avonturenspel Sonic Colors ziet game-uitgever SEGA de omzet uit de verkoop van games dalen. Het bedrijf heeft meer dan een kwart minder verdiend ten opzichte van vorig jaar. Dat heeft het Japanse gamebedrijf donderdagnacht bekendgemaakt in rapportage aan investeerders.

Wereldwijd heeft het bedrijf van april vorig jaar tot maart 780 miljoen euro omgezet met de verkoop van 18,7 miljoen spellen. Dat is een daling van 26,5 procent ten opzichte van vorig jaar. Het bedrijf heeft een winst van 364 miljoen euro geboekt.

Naast Sonic Colors deed de filmgame Iron Man 2 het ook goed in de winkel. Van dit spel zijn anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Van het schietspel Vanquish, een nieuw merk in het portfolio van de uitgever, zijn 830.000 spellen verkocht, terwijl de PC-game Shogun 2: Total War meer dan zeshonderdduizend keer over de toonbank is gegaan.

De game-uitgever denkt van april tot en met maart volgend jaar meer spellen te verkopen. SEGA rekent op 23,2 miljoen verkochte spellen, waarbij het bedrijf rekent op een goede verkoop van het sportspel Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games voor Wii en Nintendo 3DS.