Politie rolt bende overvallers op

De Amsterdamse politie heeft negen mannen aangehouden voor gewapende overvallen op een bank, supermarkt, juweliers en een enkele inbraak. De misdrijven vonden plaats in Diemen, Oss, Groningen en Landsmeer. De aanhoudingen vonden al op 25 maart plaats, maar werden pas vrijdag bekendgemaakt.

De verdachten zijn tussen de 17 en 32 jaar. In hun woningen werden een grote hoeveelheid mobiele telefoons, simkaarten, munitie en contant geld gevonden en in beslag genomen.

Omdat de mannen vuurwapengevaarlijk en gewelddadig waren, zijn ze aangehouden door een arrestatieteam. "De aanhoudingen werden zo snel mogelijk achter elkaar verricht, zodat de verdachten niet de kans kregen elkaar te waarschuwen", zegt een projectleider van de afdeling Zware Criminaliteit van de politie Amsterdam-Amstelland.

Bij een van de overvallen werd ook een carjacking gepleegd, waarna de verdachten met het voertuig uit de bocht vlogen en een pand binnenreden. In een andere zaak werd bij de achtervolging op de politie geschoten.

De politie had niet eerder melding van de zaak gemaakt omdat de verdachten vanwege het onderzoek in volledige beperking zaten.