Ruiz hoopt op 15 mei colaatje te drinken

Dat Bryan Ruiz de laatste weken weer toewerkt naar de vorm van weleer, is volgens de Costa Ricaan zelf volledig te danken aan zijn nieuwe vriendin.

"Sinds een paar weken heb ik een vriendin en daar voel ik me heel goed bij en ik krijg er extra ‘power' van", zegt de aanvaller van FC Twente in Sp!ts. "Vorig jaar was ik in de fanshop op zoek naar wat shirtjes, maar ik kon de juiste maten niet vinden. Toen kwam ik haar tegen en heeft ze me geholpen en daarna zijn we een keertje gaan lunchen. Ik was pas net gescheiden en nog niet toe aan een nieuwe relatie, dus hielden we het vriendschappelijk. Maar sinds een paar weken hebben we besloten een relatie aan te gaan."

En dat werpt zijn vruchten af, denkt Ruiz. Mogelijk kan hij door zijn nieuwe flow FC Twente de komende weken naar de bekerwinst en het kampioenschap schieten. Bij winst van de titel laat Ruiz het biertje weer links liggen, in tegenstelling tot veel van zijn ploeggenoten. "Ik vind drank smerig. Met Kerst of Oud & Nieuw proost ik wel eens met vrienden en dan nip ik aan een glas champagne of wijn, maar ik vind het echt niet te drinken."

"Toen we vorig jaar na de kampioenswedstrijd tegen NAC in de bus naar Enschede zaten, zeiden ploeggenoten dat ik een biertje moest drinken om de titel te vieren. Ik nam een slok, maar heb dat blikje daarna gelijk weggezet. Vies! Dit jaar wordt het weer een colaatje", aldus Ruiz.