Draaideurcrimineel sleurt agent mee op motorkap

Een man met een lang strafblad heeft zaterdagavond in Almere een motoragent enkele meters meegesleurd op zijn motorkap. De agent liep kneuzingen op, maar slaagde er toch in pepperspray in het gezicht van zijn 59-jarige belager te spuiten. De man uit Almere is uiteindelijk door collega's van de agent aangehouden.

De agent zag de Almeerder even voor 19.30 uur rijden op de Distelweg. De bestuurder staat in de politiesystemen omdat hij vaak nog boetes open heeft staan, nog een celstraf moet uitzitten en een verleden als geweldpleger heeft.

De agent gaf een stopteken voor een controle. Eenmaal aan de kant reed de Almeerder plotseling achteruit om vervolgens vol gas op de agent in te rijden. De agent landde op de motorkap en werd enkele meters meegesleurd. Toen strandde de auto in de bosjes, waar de man eruit sprong. Op dat moment wist de agent pepperspray in zijn gezicht te spuiten.

De man vluchtte de Kruidenwijk in. De politie kamde de wijk uit. Uiteindelijk werd de verdachte aangehouden in de buurt van de Mosweg. Hij is aangehouden voor poging tot doodslag en zware mishandeling.