Advocaat Sahar wil weer naar rechter

De advocaat van het Afghaanse meisje Sahar dreigt opnieuw naar de rechter te stappen. Hij wil zo een verblijfsvergunning voor het meisje afdwingen.

Dat schrijft de raadsman, Paul Stieger, zaterdag in een opiniestuk op de website van Rondom 10. Het televisieprogramma besteedt zaterdag aandacht aan het Nederlandse asielbeleid.

Minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA), besloot eerder deze maand toch een verblijfsvergunning te geven aan het Afghaanse meisje Sahar en haar familie. Volgens de advocaat blijven de officiële papieren echter uit.

Daardoor is het volgens Stieger voor Sahar moeilijk om haar leven in Nederland voort te zetten. De schriftelijke vergunning is een vereiste voor het zoeken naar huisvesting, werk en scholing, aldus de advocaat.

Volgens Stieger wil de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) eerst het beleid voor verwesterde Afghaanse meisjes als Sahar op papier zetten en aan de Tweede Kamer voorleggen. Pas daarna behandelt de IND de zaak van Sahar en andere vergelijkbare gevallen.