Red Bull gaat KERS updaten

Red Bull Racing komt bij de Grand Prix van Turkije met een update voor het Kinetic Energy Recovery System. Het systeem functioneerde in de eerste drie races niet naar behoren, waardoor coureurs Mark Webber en Sebastian Vettel niet al hun ter beschikking staande middelen optimaal konden benutten.

"Het gaat steeds beter. We krijgen het systeem steeds beter onder de knie naarmate we er meer kilometers mee rijden. Er zitten verbeteringen in de pijplijn en ik ben vol vertrouwen dat we daarmee de problemen kunnen oplossen," zei teambaas Christian Horner.

Met name Webber zag het systeem vaak niet werken. "Het is een cruciaal component. McLaren heeft er veel ervaring mee uit 2009 en hebben de zaken goed voor elkaar op dit gebied. Wij reden er toen niet mee. Dat is geen excuus, maar betekent dat we hard, slim en snel moeten werken om op gelijke hoogte te komen," zei de Australiër.

"Gelukkig hebben we nu even tijd om ons te herpakken. We hebben goede mensen op de zaak zitten die er hard aan werken. We staan er ook nog goed voor in het constructeurskampioenschap, dus er is geen man overboord," ging Webber verder. Naar verluidt liggen de problemen met het systeem vooral aan het gebrek aan koeling.