Webber strandt zonder KERS in Q1

Voor Mark Webber verloopt het Formule 1-seizoen nog niet zoals gepland. De Australiër strandde in China al in het eerste deel van de kwalificatie door slechts achttiende te worden. De Red Bull had net als vorige week in Maleisië te kampen met een niet werkend Kinetic Energy Recovery System.

Het systeem was al tijdens de vrije training van eerder vandaag stuk en het repareren hiervan vergde zodanig veel tijd dat Webber toen niet verder kwam dan vijf ronden. In de kwalificatie bleek het niet te werken en bovendien stuurde Red Bull de Australiër in Q1 naar buiten op de harde banden, een inschattingsfout zo bleek later.

"We dachten snel genoeg te zijn om geen gebruik te hoeven maken van de zachte band, maar dat bleek een misvatting. Ik slaagde er niet in de banden optimaal te laten werken. Dat is kort samengevat ons probleem. Natuurlijk was ik sneller geweest op zachte banden, daar hebben we ons aan de pitmuur op verkeken. Helaas, het is niet anders," zei Webber tegen RTL.

Wat de race Webber zal brengen weet hij nog niet. "We gaan daar vanavond uitgebreid over nadenken. Ik hoop boven alles dat ik tijdens de race meer dan vijf ronden achter elkaar kan rijden, want daar kwam het vandaag niet van."