Socom 4 beveiligd tegen tweedehands verkoop

Tweedehandse versies van het online schietspel SOCOM 4 bevatten aanzienlijk minder functies dan nieuwe exemplaren van de game. Dat maakt uitgever Sony bekend. Wie het spel nieuw koopt kan namelijk de SOCOM Pro-modus ontgrendelen waarmee extra levels, wapens en missies beschikbaar worden. Met de eenmalige code hoopt Sony geld te verdienen aan de handel in tweedehands spellen.

Het systeem dat Sony met SOCOM 4 introduceert, lijkt op de Online Pass van uitgevers EA en THQ. Bij sportspellen als FIFA en Tiger Woods zijn de online functies alleen beschikbaar na het invullen van de code in het doosje. Zo hopen ze de handel in tweedehands spellen te ontmoedigen aangezien uitgevers niets aan deze transacties verdienen.

Iedereen met een tweedehands exemplaar van SOCOM 4 krijgt wel de mogelijkheid om de functie alsnog los aan te schaffen. Voor tien euro kan een speler SOCOM Pro kopen en van de extra mogelijkheden gebruikmaken. Het schietspel draait volledig om de online modus waarin spelers het tegen elkaar opnemen.

SOCOM 4 komt vrijdag uit voor de PlayStation 3.