Circuit Interlagos aangepast

De bazen van het circuit Interlagos hebben aangekondigd om de Curva do Café veiliger te maken. Door een deel van de tribunes bij het opkomen van het rechte stuk te verwijderen kan er een uitloopstrook gecreëerd worden.

Reden voor deze ingreep zijn de dodelijke ongelukken die in deze snelle bocht plaatsvonden. Coureur Gustavo Sondermann kwam bij deze bocht om het leven, terwijl eerder dit jaar al een motorrijder er het leven liet en in 2007 Rafael Sperafico. Ook in de Formule 1 gebeurde er in 2003 een zwaar ongeval toen Mark Webber zwaar crashte en Fernando Alonso hard op de brokstukken in reed.

Het probleem in de snelle linkerbocht is dat de coureurs hier op volle snelheid doorheen gaan en als ze aan de buitenzijde de muur raken terugstuiteren op de baan en op de racelijn tot stilstand komen. Dit heeft tot gevaarlijke en zelfs dodelijke situaties geleid. Door een deel van de tribunes daar weg te halen en te vervangen door een uitloopstrook kan er voor gezorgd worden dat het gevaar verminderd wordt.