BAM blijft actief in schaatsen

BAM zal als sponsor actief blijven in de schaatssport. Het bedrijf bereikte samen met co-sponsor Univé een akkoord met Jillert Anema en zijn schaatsers, zo maakte bemiddelaar Jos Vaessen vandaag bekend. Lange tijd zag het er naar uit dat de wegen van de sponsor en de ploeg van elkaar zouden scheiden.

"Er is een akkoord over uitbreiding van het budget. Het gaat nu nog om de uitvoering van de afspraken. Er is nog wel wat werk aan de winkel," zei Vaessen. "De overeenkomst geldt in principe alleen voor komend seizoen, maar de intentie is uitgesproken om door te gaan tot en met de Olympische Spelen van Sochi."

De BAM-ploeg deed vorig jaar niet alleen in het marathonschaatsen maar ook op de lange baan goed mee. Bob de Jong behaalde enkele wereldtitels, terwijl de andere rijders zich op beide diciplines lieten gelden. Om dat ook in het seizoen 2011-2012 te bereiken wilde Anema meer middelen tot zijn beschikking en mede hierdoor verliepen de onderhandelingen niet gemakkelijk. Dankzij Vaessen ligt er nu toch een akkoord.