HRT stopte auto's uit voorzorg

Hispania Racing-teambaas Colin Kolles heeft aangegeven dat zijn team de auto's van Vitantonio Liuzzi en Narain Karthikeyan uit voorzorg aan de kant heeft laten zetten. Zo wilde de renstal voorkomen dat de auto's verdere schade opliepen.

Karthikeyan gaf na vijftien ronden op toen de watertemperatuur van zijn bolide te hoog opliep en het team geen schade aan de auto wilde laten noteren. Liuzzi stopte uiteindelijk zijn auto omdat de achterzijde van de HRT onstabiel geworden was en het team het veiligheidsrisico niet wilde nemen.

HRT mocht niet deelnemen aan de race in Australië omdat beide auto's in de kwalificatie te traag waren, maar in Sepang wisten beide auto's zich te plaatsen voor de race en kon het team eindelijk de broodnodige kilometers maken die er in de tests niet waren geweest. "We kenden geen grote problemen en nu moeten we ons verbeteren in China waar we de finish hopen te halen. Onze rondetijden waren vergeleken met de leiders niet slecht, dus dat laat zien dat er licht aan het eind van de tunnel is," zei Kolles.