[WvdW] Voorbeschouwing FC Twente - PSV

Dit weekend staat er een heuse kraker op het programma. In de Eredivisie spelen FC Twente en PSV, respectievelijk de nummers één en twee, namelijk tegen elkaar. Dit duel zou wel eens bepalend kunnen zijn voor welke ploeg dit seizoen kampioen gaat worden. FC Twente - PSV is dan ook de Wedstrijd van de Week!

FC Twente

FC Twente is net als vorig seizoen weer uitstekend bezig en bezet momenteel de tweede plaats in de Eredivisie. Deze plek is mede te danken aan de goede resultaten, die de club ook dit seizoen weer weet te boeken. In de competitie verloor de club op 27 februari voor het laatst. AZ was op die dag namelijk met 2-1 te sterk. Mochten de drie punten vandaag gepakt worden, dan wordt de koppositie van tegenstander PSV overgenomen.

Michel Preud'homme, trainer van FC Twente, kijkt reikhalzend uit naar de wedstrijd tegen PSV, maar durfde tijdens het wekelijkse persmoment geen favoriet voor de zege aan te wijzen. "Wanneer er twee ploegen tegen elkaar spelen die zo kort bij elkaar staan kun je niet spreken van een favoriet. Wij hebben het voordeel dat we thuis spelen en dat is in dit soort wedstrijden, met de steun van de eigen supporters, heel belangrijk, het kan het verschil maken."


Bryan Ruiz keert weer terug bij FC Twente


Bij FC Twente keert Bryan Ruiz weer terug in de selectie. De aanvaller had in de afgelopen weken last van een blessure, maar maakte afgelopen dinsdag zijn rentree in de nationale selectie van Costa Rica. Het is overigens nog niet zeker of de aanvaller een basisplaats zal krijgen. Toch was er ook nog wat negatieve berichtgeving uit Enschede. Nicky Kuiper, Douglas, Arnold Bruggink, Alexander Bannink en Marc Janko zijn er namelijk niet bij.

PSV

PSV is momenteel nog koploper in de Eredivisie, maar dat kan morgen zomaar anders zijn. Mocht FC Twente er namelijk in slagen om de wedstrijd te winnen, dan springen zij over de Eindhovenaren heen. De laatste nederlaag van de formatie uit Eindhoven dateert van 20 februari. Toen werd met ruime cijfers van NAC Breda (4-1) verloren. Morgen zal de ploeg uit de Lichtstad direct vanaf het eerste fluitsignaal alert moeten zijn.

"Dit soort wedstrijden moet je beleven als een Europese wedstrijd. De verschillen zijn niet zo heel groot, het zal beslist worden op ieder klein detail," liet trainer Fred Rutten gisteren op de persconferentie weten. De oefenmeester wilde niet ingaan op het feit of winst in de topper uiteindelijk ook in de landstitel resulteert. "Een mooie krachtmeting. Maar morgen valt nog niet de beslissing wie kampioen wordt."


Ola Toivonen is geschorst en mist FC Twente


Danny Koevermans moet het duel met FC Twente noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. Ook Ola Toivonen, die in de afgelopen week tijdens een oefenwedstrijd een rode kaart pakte, behoort niet tot de selectie. De Zweedse aanvaller zit namelijk een schorsing uit. De verwachting is dan ook dat Genero Zeefuik in de basis zal starten.

Historie

FC Twente en PSV zijn al jaren aan elkaar gewaagd. Dat blijkt onder meer uit het aantal gelijke spelen en het aantal doelpunten, dat daarin werd gemaakt. In de laatste vijf onderlinge confrontaties werd maar liefst vier keer gelijkspeeld. In diezelfde duels werden slechts negen doelpunten gemaakt.

De kans is in statistisch opzicht dan ook groot dat beide ploegen, ondanks de belangen die op het spel staan, wederom gelijk zullen spelen. Toch is het ook nog maar de vraag of dat lukt, aangezien beide ploegen voor de winst willen gaan. FC Twente neemt in het geval van een zege namelijk de koppositie over en PSV vergroot het gat met de naaste concurrentie naar vier punten.

Wedstrijdinformatie

De wedstrijd tussen FC Twente en PSV begint vanavond omstreeks 18:45 uur en wordt in de Grolsch Veste gespeeld. Het duel staat onder leiding van arbiter Kevin Blom. Hij wordt in Enschede bijgestaan door zijn assistenten, de heren Langkamp en Siebert. De heer Van Sichem fungeert als vierde man.

Discussieer hieronder alvast over de mogelijke opstellingen en de uitslag.