Defensieve zorgen United tegen 'angstgegner'

Manchester United-coach Alex Ferguson heeft flink moeten puzzelen om zijn verdediging tegen West Ham United neer te zetten. De koploper kampt met flink wat blessures.

Traditiegetrouw is de wedstrijd tegen West Ham altijd al een moeilijke opgave. The Red Devils wonnen slechts zes van hun afgelopen zeventien bezoeken aan Upton Park. Dit keer wordt het nog wat lastiger gemaakt vanwege de afwezigheid van Rio Ferdinand, Wes Brown Jonny Evans, John O'Shea en Rafael DaSilva. Daartegenover staat de terugkeer van aanvoerder Nemanja Vidic.

Rio Ferdinand is op de weg terug van zijn hamstringblessure die hem de afgelopen week ook voor het Engelse elftal aan de kant hield. "Hij is weer begonnen met trainen. Ik denk dat hij er volgende wedstrijd tegen Fulham wel weer bij is", meldt Ferguson aan de verzamelde Engelse pers.

Ook had de trainer een goed woordje over voor de bondscoach van Engeland, Fabio Capello. "Het was goed bedacht van Fabio dat hij spelers als Rooney niet liet opdraven in de wedstrijd tegen Ghana. Daarvoor verdient hij wel wat credits", aldus Sir Alex.