Zes arrestaties bij grote inval woonwagenkamp

Bij de grote inval dinsdag op een woonwagenkamp in Eindhoven zijn zes mensen opgepakt. Ze werden verdacht van vuurwapenbezit en het bezit van hennep. Ook leverde de actie een groot geldbedrag, een groot aantal zeer exclusieve horloges, ruim 1 kilo wiet, een emmer met meer dan duizend scherpe patronen en een nepvuurwapen op, meldt de politie.

De actie ging rond 05.00 uur van start op het woonwagenkamp aan de Heezerweg. Behalve de politie werkten ook de gemeente, het Openbaar Ministerie, de brandweer en de Belastingdienst mee. De inval in het kamp volgde na tips en beelden die vanuit de lucht waren gemaakt.

Van de zes opgepakte mannen werden er drie al aan het begin van de actie aangehouden in hun woning. De politie vermoedde dat deze drie, 46, 32 en 27 jaar oud, een vuurwapen hadden, maar uiteindelijk werd alleen een nepvuurwapen gevonden. "Die informatie klopte dus niet, maar er werden wel patronen gevonden. Wat dat precies te betekenen heeft, zoeken we nog uit", zegt een woordvoerder van de politie.

Even later volgde de arrestatie van nog drie mannen omdat werd vermoed dat ze in het bezit waren van wiet. Deze drie zijn 38, 39 en 50 jaar. Twee van hen, de 38- en 39-jarige mannen, worden ook verdacht van het witwassen van geld. "Er is wiet aangetroffen. Ook dit zoeken we nog verder uit." De zes werden meegenomen naar een politiebureau. Twee zitten nog vast voor verder onderzoek.

Hoeveel geld exact is aangetroffen, wil de politiewoordvoerder niet zeggen. "Het gaat in ieder geval om enkele duizenden euro's." Of de exclusieve horloges echt zijn, wordt nog onderzocht.

De aangetroffen wiet en het materiaal dat wordt gebruikt in hennepkwekerijen worden vernietigd. Verder werd een geldtelautomaat in beslag genomen. Ook zijn twee auto's meegenomen voor verder onderzoek.

De Belastingdienst gaat op basis van de aangetroffen situatie op het woonwagenkamp verder fiscaal onderzoek doen. De gemeente gaat overtredingen van de regelgeving voor bouwwerken op het kamp aanpakken. Ook werd gecontroleerd op uitkeringsfraude.