Boussoufa was kritiek in België al lang beu

Mbark Boussoufa tekende reeds een contract bij het Russische FC Anzji Machatsjkala. In Het Nieuwsblad licht de voormalige speler van Anderlecht zijn keuze toe.

In eerste instantie leek Boussoufa de overstap te maken naar Terek Grozny. Uiteindelijk werd het Anzji. In België werd de voormalige oud-speler van Ajax meteen bestempeld als 'geldwolf. "Mensen die zeggen dat Rusland geen stap hogerop is, begrijpen het niet. Hoeveel wordt er in de wereld gesproken over de Russische competitie en hoeveel over de Belgische? Als je daar over nadenkt besef je wel dat de Russisch voetbal hoger aangeschreven staat", stelt Boussoufa.

Boussoufa had het niet meer naar zijn zin in België. "Ik wil ook in Rusland snel beslissend zijn voor mijn nieuw team. In België was ik de kritiek eigenlijk al lang beu. Als het niet draaide bij Anderlecht werd ik onder vuur genomen. Dat was overdreven. Het was niet altijd mijn schuld, maar dat is het lot van een beslissende speler."

De aanvaller was toe aan een nieuwe uitdaging. "Ik had in België veel gewonnen: individueel en collectief. Ik kon me nog wel opladen, maar de echte prikkels waren een beetje weg. In Rusland vind ik echt een nieuwe uitdaging. Na twee jaar in België werd ik als dribbelaar keihard aangepakt. Ik heb geleerd om beweeglijk te zijn en het duel te ontwijken. In Rusland zal ik dat ook proberen. Het is zeker een stap hogerop."