Sneijder en Kuijt staan voor mijlpaal

Wesley Sneijder kan vrijdag tegen Hongarije een mooie mijlpaal bereiken. Wanneer hij speelt kan hij de jongste Nederlandse speler worden met 75 interlands achter zijn naam.

Het record staat momenteel op naam van Rafael van der Vaart. De middenvelder van Tottenham Hotspur speelde zijn 75e interland toen hij 27 jaar en twintig dagen oud was. Sneijder is vrijdag 26 jaar en 289 dagen oud. Op de derde plaats staat Patrick Kluivert met 27 jaar en 141 dagen.

Sneijder maakte op 30 april 2003 op 18-jarige leeftijd zijn debuut in Oranje. Dit deed hij tegelijk met Arjen Robben. De aanvaller van Bayern München staat, mede door blessureleed, op 'slechts' 52 interlands. Robben is er vrijdag tegen Hongarije door een blessure opnieuw niet bij.

Net als Sneijder staat ook Dirk Kuijt (30) voor zijn 75e interland. Hij maakte zijn debuut in Oranje op 3 september 2004 in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Liechtenstein. Op dat moment was hij nog speler van Feyenoord.

Het Nederlands elftal reist donderdag af naar Hongarije. Daar wordt vrijdag de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd gespeeld. Vier dagen later volgt in Amsterdam opnieuw de ontmoeting met de Hongaren. Wanneer beide wedstrijden worden gewonnen lijkt plaatsing voor het EK zo goed als zeker.