[Premier League] Chelsea wint topper van Manchester City

Chelsea heeft goede zaken gedaan in de strijd om de bovenste plekken. Voor aanvang van het duel stonden The Blues op plek vier, twee punten achter nummer drie Manchester City. Chelsea heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld. In een rechtstreeks duel won de Londense ploeg vandaag met 2-0.

De ploeg van trainer Carlos Ancelotti begon ditmaal met Salomon Kalou en Fernando Torres in de basis en zodoende moest Didier Drogba de wedstrijd vanaf de reservebank beginnen. Aan de kant van The Citizens speelde Nigel de Jong de gehele wedstrijd mee. Edin Dzeko begon in de spits.

In het eerste bedrijf waren de ploegen aan elkaar gewaagd en waren er nog geen doelpunten te noteren, maar dit veranderde na de pauze. Nadat Drogba en Anelka de aanvallers Torres en Malouda hadden vervangen, kwam Chelsea helemaal los. Op aangeven van Drogba opende David Luiz, in de winter overgekomen van Benfica, de score.

In de slotfase probeerde Manchester City, met het inbrengen van onder meer Mario Balotelli, de gelijkmaker te scoren, maar de ploeg kreeg in de slotfase opnieuw een doelpunt tegen. Ramires besliste het duel definitief door de 2-0 te scoren.