Ongeslagen Solis knock-out tegen Klitschko

Zwaargewicht Vitali Klitschko heeft zijn wereldtitel in de World Boxing Council (WBC) met verve verdedigd. De 39-jarige Oekraïener sloeg uitdager Odlanier Solis in de Keulse Lanxess Arena in de eerste ronde knock-out. De Cubaan stond nog wel op, maar kon door een knieblessure niet meer vechten. Het Duitse publiek liet zijn ongenoegen zaterdagavond blijken met een hevig fluitconcert.

Solis vocht ondanks de nederlaag een sterke eerste ronde. De ruim vijftien centimeter kortere bokser nam het initiatief en trof zijn opponent met enkele goede rechterstoten. Klitschko bewerkte de olympisch kampioen van 2004 met zijn bekende linkerjab. In de slotseconden deelde Solis een tik op de kin uit, waarna Klitschko de Cubaan in de tegenstoot met rechts vol op de slaap trof.

De Cubaan wankelde een moment en ging toen naar de grond. Hij stond na acht tellen op, maar scheidsrechter José Guadaloupe Garcia beëindigde het gevecht. Solis' manager Ahmet Oner gaf aan dat een knieblessure zijn cliënt had genekt, en niet de rechter van Klitschko. Het was de eerste nederlaag voor de 30-jarige voormalig wereldkampioen bij de amateurs.

De WBC is de oudste boksbond. Vitali's jongere broer Wladimir is wereldkampioen zwaargewicht bij de bonden IBF en WBO. Hij neemt het eind juni eveneens in Duitsland op tegen de Brit David Haye. Solis versloeg Haye in een van zijn titelgevechten bij de amateurs.