Materazzi: "Schweinsteiger provoceerde zelf"

Marco Materazzi verklaart dat hij Bastian Schweinsteiger niet provoceerde na de winst op Bayern München (2-3). Schweinsteiger liet weten dat Materazzi hem na de wedstrijd provoceerde. De middenvelder van Bayern was woest en moest door een hulptrainer van Internazionale worden tegengehouden om Materazzi niet aan te vliegen. Later zei hij te begrijpen waarom Zinedine Zidane Materazzi tijdens de WK-finale van 2006 een kopstoot gaf. Toen had de Italiaan de Fransman geprovoceerd.

"Als er al iemand was die provoceerde, dan was het Schweinsteiger zelf", zei Materazzi op de clubsite van Inter. "Hij praatte al twee weken negatief over ons. Dat vind ik jammer. Hij zei dat Bayern wel even revanche zou nemen voor de verloren finale in Madrid. Hij was nieuwsgierig of we 'Italiaans' waren", aldus de Italiaanse mandekker, die bij de Milanezen wisselspeler is.

"Hij zei dat hij alleen gezichten van spelers van AC Milan kende. Hij kent die van ons inmiddels ook. Hij zei dat ik degene was die de boel opjutte goed, maar misschien doelde hij wel op het moment dat ik tegen hem zei dat het beter is om ná de wedstrijd over een overwinning te praten in plaats van daarvoor", besluit Materazzi, die met Inter doorbekerde dankzij een late 2-3 zege.