[Primera División] Uitslagen speelronde 28

Afgelopen weekeinde werd in Spanje de 28e speelronde van de Primera División afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken. Een verslag van de wedstrijd tussen Sevilla en FC Barcelona is hier terug te vinden.

Benzema schiet Real langs Hércules

Real Madrid heeft niet al teveel inspanningen geleverd om Hércules Alicante te verslaan (2-0). Karim Benzema vervulde een belangrijke rol.
De Franse aanvaller opende namens de Madrilenen de score in de 24e minuut. Een fraaie pass van Mesut Özil werd goed ontvangen door Álvaro Arbeloa, die vanaf de rechterflank de assist verzorgde. Benzema stond voor een praktisch leeg doel en tikte de 1-0 binnen.

Zijn tweede treffer was van grotere individuele kalsse. Vanaf de linkerzijde brak de spits op briljante wijze door richting het vijandelijke doel. Hij vuurde uiteindelijk in de korte hoek. Doelman Juan Calatayud was bij deze inzet vrijwel kansloos. De 2-0 stond op het scorebord en de wedstrijd leek gespeeld.

Benzema probeerde een hattrick te scoren, maar de Fransman slaagde hier uiteindelijk niet in. Behalve het goede spel van de voormalige speler van Olympique Lyon, was ook het goede spel Mesut Özil weer aanwezig. Vanuit een vrije trap schoot de Duitser bijna raak. Ondanks zijn goede vorm werd de middenvelder in de 80e minuut gewisseld.

Panenka-penalty voorkomt zege Villarreal op Gijon

Villarreal heeft niet optimaal geprofiteerd van de nederlaag van nummer drie Valencia. Los Che ging zaterdag hard onderuit, maar nummer vier Villarreal kwam tegen Sporting Gijon niet verder dan 1-1. Gijon beëindigde het duel in El Madrigal met negen man, maar hield wel een punt over aan het bezoek.

Villarreal leek lange tijd op weg naar een nipte zege in eigen huis, maar in de absolute slotfase kwam Gijon terug. De bezoekers hadden daarvoor al goed stand gehouden. Toch kwam Villarreal na een treffer van Giuseppe Rossi op voorsprong. De Italiaan werd bediend door Borja Valero.

Villarreal had daarna kansen om uit te lopen, maar El Submarino Amarillo verzuimde om verder afstand te nemen van laagvlieger Gijon. De nummer zeventien van Spanje moest 65 minuten verder met tien man na een rode kaart voor José Angel. In de blessuretijd volgde Rafael Sastre.

Met twee man minder kwam Gijon alsnog op gelijke hoogte. Een overtreding van Javier Rodriguez leidde de 1-1 in. Diego Castro benutte de strafschop op fraaie wijze. Villarreal-doelman Diego Lopez werd verrast door een Panenka-penalty. Villarreal blijft door de remise vierde in Spanje.