Tribes maakt comeback na dertien jaar

Het online schietspel Tribes: Ascend komt dit najaar uit op de PC en Xbox 360. Dat maakt gamestudio Hi-Rez Studios bekend. Het origineel dat verscheen in 1998 was een van de eerste schietspellen waarin spelers met meer dan honderd gamers tegelijk via internet konden spelen.

Tribes: Ascend laat gamers opnieuw online land- en luchtgevechten met elkaar aangaan in futuristische robotpakken. De jetpack speelt een belangrijke rol in het spel en moet een totaal andere spelervaring opleveren dan huidige populaire schietspellen als Halo en Call of Duty. De focus ligt meer op snelle actie dan op hoge spelersaantallen.

Naast Tribes: Ascend werkt Hi-Rez Studios ook aan Tribes Universe. Deze grootschalige online shooter speelt zich af in een enorme online wereld waarin spelers ervaringspunten verdienen en met elkaar moeten samenwerken. Het is niet bekend wanneer Tribes Universe moet uitkomen.

Hi-Rez Studios heeft vorig jaar het spel Global Agenda op de markt gebracht. Deze online schietgame draait om facties die in een futuristische wereld strijden om macht. Voor het spel moest maandelijks abonneegeld worden betaald, maar vanwege tegenvallend commercieel succes is het tegenwoordig gratis te spelen.