Sauber: "Onervaren rijders zijn geen nadeel"

Het Sauber F1 Team heeft er geen problemen mee dat het dit seizoen met twee onervaren rijders aan de start zal gaan verschijnen. Kamui Kobayashi reed vorig jaar zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1, terwijl Sergio Pérez zijn debuut op het hoogste niveau zal gaan maken.

Technisch directeur James Key ziet dat Kobayashi zich ondanks zijn onervarenheid wel als leider van het team wil gaan gedragen. "Kamui ontwikkelt zich zeer goed. Hij probeert zoveel mogelijk te assisteren terwijl we achterhalen hoe bijvoorbeeld de banden werken," zei Key tegen Autosport.

"We zijn het eens met de zwakke punten van de auto die Kamui opnoemde en dat is waar we mee aan de slag moeten. Aan zijn feedback ligt het echt niet. Het kan een voordeel zijn om vijf jaar ervaring te hebben, uiteraard, maar we hebben geen klachten over Kamui."

Pérez ging bij de wintertest enkele malen van het circuit af, maar volgens Key ontwikkelt ook de Mexicaan zich goed. "Het is wennen aan de nieuwe omstandigheden. Daar mogen we een rookie niet op afrekenen. Sergio heeft nog even te gaan voor hij alles weet en écht alles eruit haalt, maar het gaat de goede kant op."