RKC Waalwijk wil wél promoveren

RKC Waalwijk wil wel degelijk promoveren naar de Eredivisie, stelt de club via haar officiële kanalen. In diverse media verscheen deze week een artikel, waarin algemeen directeur Justin Goetzee tekst en uitleg gaf over de huidige situatie in Waalwijk.

Hoewel de strekking van het verhaal juist was, is de titel van het stuk verkeerd geïnterpreteerd. 'Van de Eredivisie hebben we definitief afscheid genomen', is derhalve onjuist.

De huidige begroting van RKC laat maximaal een structurele toppositie in de Jupiler League toe, maar dat wil niet zeggen dat de clubleiding niet de ambitie heeft om te promoveren. "Integendeel, dat zou voor de club juist erg goed zijn. RKC betreurt het dat, juist in de situatie waarin de club op dit moment verkeerd, mensen verkeerd worden geciteerd."

Aanstaande dinsdag organiseert de Jupiler League-club een supportersavond. Technisch directeur Mohammed Allach en Goetzee verzorgen een presentatie, waarin een beeld van de huidige situatie waarin de club zich bevindt wordt geschetst. Daarnaast presenteren ze het toekomstperspectief van de club.