Liuzzi wil niet betalen voor stoeltje bij HRT

Vitantinio Liuzzi heeft aangegeven niet te willen betalen voor een stoeltje bij Hispania Racing. Het Spaanse team is het enige dat nog een zitje vrij heeft, maar de Italiaanse coureur ziet dat niet als reden om met een zak met geld aan te komen.

"Waarschijnlijk hebben ze liever een coureur die geld met zich meebrengt. Dat is bij mij niet het geval. Dat heb ik nooit gedaan en ben ik ook niet van plan te gaan doen. Ik heb ervaring en snelheid en zal mijn best doen voor het team," zei Liuzzi tegen ESPNF1. "Natuurlijk wil ik best meehelpen met het vinden van sponsoren, maar ik ben geen betaalrijder. Het team is in onderhandeling met enkele bedrijven, dus mogelijk komt er meer budget beschikbaar."

De Italiaan verwacht dat HRT dit seizoen beter voor de dag zal gaan komen dan in 2010. "Het team is zeker competitiever, maar of het competitief genoeg is, valt te bezien. Er zijn nog veel vraagtekens omdat de nieuwe auto pas laat klaar is. Er is veel onzekerheid, ook financieel, maar er liggen interessante plannen, dus het kan goed uitpakken."