Kolles: "HRT gaat Virgin en Lotus kloppen"

Hispania Racing-teambaas Colin Kolles ziet geen reden waarom zijn team Marussia Virgin Racing en Team Lotus dit seizoen niet zou kunnen verslaan. De drie renstallen waren vorig jaar nieuw in de Formule 1 en reden voornamelijk achteraan.

De door Dallara gebouwde HRT F110 was de langzaamste auto van het hele veld, maar de renstal slaagde er toch in om in het constructeurskampioenschap Virgin voor te blijven. De F111 is ontworpen onder leiding van de ervaren Geoff Willis en moet de Spaanse renstal dichterbij de voorsten brengen. De auto zal eerdaags voltooid worden.

"Er werken ervaren mensen aan de auto. We hadden geen optimale winter, maar we zullen een compleet nieuwe auto hebben en we gaan er aan werken om deze verder te verbeteren," zei Kolles tegen Autosport. "De auto ziet er niet slecht uit en lijkt op een moderne Formule 1-auto. We zullen wel zien waar we staan. Alles wijst er in ieder geval op dat we beter gaan presteren dan vorig jaar."

"We moeten realistisch zijn en kijken wat de auto in de toekomst kan gaan doen. We hebben een zeer goed CFD-programma in huis en we zullen wel zien hoe ver we gaan komen. Je moet efficiënt gaan ontwikkelen," zei de Duitser. "Voor mij was vorig jaar verrassend dat we het hele seizoen met dezelfde auto reden en het gat met de top in plaats van groter kleiner werd. Dat kan ik niet uitleggen, maar misschien werden onze rijders wel beter!"

"Als we alles voor elkaar hebben dan mag Team Lotus voor ons geen probleem gaan vormen, net als Virgin. Ik geloof in de mensen die we hebben en de kwaliteit die zij meebrengen. Ik ben niet bang," zei Kolles die er aan toevoegde dat HRT er prima voor staat. Het team heeft weliswaar nog sponsors nodig, maar dat er teams zijn die er financieel veel slechter bij staan. De Duitser zegt dat alles er bij HRT op gericht is om ook in de verdere toekomst in de Formule 1 actief te blijven.