AZ en Willem II stoppen met vrouwenvoetbal

AZ stopt met vrouwenvoetbal. De AZ Vrouwen zullen het seizoen nog afmaken, maar stappen daarna uit de Eredivisie.

Het belangrijkste argument om te stoppen met het vrouwenvoetbal, zijn financiële redenen. Dat deelde AZ mee op de vergadering tussen de KNVB en SEV (Stichting Eredivisie Vrouwen). De directie en de Raad van Commissarissen maakten de beslissing afgelopen week, valt er op de clubwebsite te lezen.

AZ was in 2007 één van de eerste clubs die aan de basis stond van de Eredivisie voor vrouwen. Ook ADO Den Haag, sc Heerenveen, FC Twente, FC Utrecht en Willem II waren er van het begin af aan bij.

De eerste drie seizoenen werden de speelsters van de Alkmaarse club landskampioen. Ook werd er Europees voetbal gespeeld. De club nam onder leiding van Ed Engelkes tweemaal deel aan de UEFA Women's Champions League. Momenteel staan de AZ Vrouwen op de vierde plaats van de competitie.

Update 10:32 uur

Ook Willem II houdt na dit seizoen op met vrouwenvoetbal vanwege financiële overwegingen. Willem II liep in 2009 op de slotdag de titel mis.

AZ en Willem II waren in 2007 samen met ADO Den Haag, sc Heerenveen, FC Twente en FC Utrecht grondlegger van de Eredivisie Vrouwen. Intussen zijn er met VVV-Venlo en FC Zwolle nog twee ploegen bijgekomen. Zonder AZ en Willem II zijn er volgend seizoen dus nog zes ploegen over.