Moeder vindt vermiste tweeling Corsica niet

De moeder van de vermiste Zwitserse tweeling heeft zondag samen met de politie wanhopig gezocht naar haar beide dochters op het Franse eiland Corsica.

Volgens een bron die dicht bij de familie staat, is er niets nieuws ontdekt. De 44-jarige moeder zei na de zoektocht desondanks dat ze hoopt dat haar dochters nog leven. Ook deed ze opnieuw een oproep aan ooggetuigen zich te melden bij de politie.

De tweelingzusjes Livia en Alessia (6) zijn ongeveer twee weken geleden voor het laatst gezien op een veerboot naar Corsica met hun vader. Ooggetuigen hebben de vader, een Zwitserse ingenieur, alleen zien terugreizen met de veerboot van Corsica naar Marseille. In het zuidoosten van Italië gooide hij zichzelf begin februari voor een trein. De politiekorpsen van Zwitserland, Frankrijk en Italië zetten een grote zoekactie op touw naar de meisjes, die nog niets heeft opgeleverd.

Lucidi beschreef de zoektocht van zondag als 'lang en moeilijk'. Ze vloog samen met haar broer over een aantal plaatsen die haar ex-man in de brief had genoemd. Ze bezochten plaatsen waar het gezin was geweest tijdens een vakantie in 2008. Ook keken ze naar plekken waar ooggetuigen zeiden dat ze de vader en kinderen hadden gezien.

Lucidi kreeg van haar ex-man een brief dat hij de twee meisjes heeft vermoord. Die had hij verstuurd kort voordat hij zelfmoord pleegde. "Ze hebben niet geleden. Je zult ze niet terugzien." Volgens de familie van zijn ex-vrouw had de man ernstige mentale problemen en was hij onder behandeling bij een psycholoog.