Cancellara: "Riccò naar de maan sturen"

Fabian Cancellara is flink kwaad op Riccardo Riccò. De Italiaan uit de Vacansoleil-ploeg moest zich maandag in het ziekenhuis op laten nemen met een koortsaanval nadat hij zichzelf een bloedtransfusie toegediend had. Spartacus vindt dat zulke renners uit het peloton geweerd moeten worden.

"Ik denk dat we hem naar de maan moeten sturen. Eens een idioot, altijd een idioot. Jammer voor zijn gezondheid, maar dit probleem heeft hij helemaal zelf gecreëerd. Hij maakt wielrennen weer synoniem van doping," zei de tijdritspecialist tegen Cyclingnews.

Ook andere rijders snappen de Italiaan en zijn huidige ploeg Vacansoleil niet. "Wat nu met Riccardo gebeurt is een signaal voor renners die nog steeds met hun gezondheid spelen, maar ook een signaal naar ploegbazen die renners contracteren van wie bewezen is dat ze een dopingrisico met zich meedragen," zei Roger Hammond.

De voorzitter van de Italiaanse wielerbond, Renato di Rocco, vindt dat Riccò zijn fiets aan de wilgen moet hangen. De Italiaanse renner testte in 2008 namelijk al eens positief op epovariant cera en werd hier toen voor geschorst. "Hij moet de sport verlaten, voor zichzelf, zijn familie en de sport. Eerst dient hij zijn persoonlijke leven op de rails te krijgen. We hebben te maken met een knul die elke realiteitszin uit het oog heeft verloren. Die ten koste van alles uit is op roem en succes," zei Di Rocco.